Algemeen 1

Klik op het Fotoclub Logo om naar Home pagina te gaan.

Algemeen 1

Bij de oprichting van FotoClub Moerdijk noemden de leden van Focusgroep Algemeen 1 zich overwegend beginners. Doordat we sinds eind 2011 in FCM-verband serieus bezig zijn met fotografie zijn de leden gegroeid in kennis en kunde.  Inmiddels zijn ook nieuwe leden ingestroomd en samen mogen we trots zijn op wat we nu maken. Soms nodigen wij voor onze doe-avonden in De Kristal een ervaringsdeskundige van binnen of buiten FCM uit die ons helpt met techniek, compositie of het bespreken van foto’s. Mede hierdoor en door het regelmatig bezoeken van de plenaire avonden, verdiepen we onze kennis.

De groep bestaat uit veertien leden, dames en heren van uiteenlopende leeftijden. Op basis van ideeën van de leden maken we voor een half jaar vooruit een programma met excursies en doe- avonden in De Kristal waar de groep in principe elke eerste en derde dinsdag van de maand bij elkaar komt. Voor excursies overdag maken we circa 2 keer per jaar een afspraak voor een zaterdag of een zondag, omdat de meesten van ons gewoon de hele week werken.   De excursies en doe-avonden worden de ene keer door de één en de andere keer door de ander georganiseerd. Tekenend voor deze groep is, dat daar geen strak schema voor nodig is. Dat gaat vanzelf en de coördinator staat er dus niet alleen voor. Er wordt veel gelachen, maar ook heel serieus gewerkt. Heel af en toe zijn er ook gezellige activiteiten, zoals een etentje of samen een terrasje pakken vóór of na een excursie.

Opvallend is, dat iedereen elkaar helpt, tips geeft om de apparatuur beter onder de knie te krijgen en adviseert bij het fotograferen. Regelmatig worden de gemaakte foto’s besproken. Belangrijk daarbij is wat je er zelf van vindt en dat positieve kritiek aan elkaar wordt gegeven om van te leren.   Door het brede aandachtsgebied waarbij in principe alle technieken en onderwerpen de revue kunnen passeren, is het programma heel gevarieerd. Onderwerpen als macrofotografie, natuur, straatfotografie, documentairefotografie, nachtfotografie, artistiek of portretfotografie passeren de revue.  Onderwerpen komen regelmatig terug met het doel door herhaling verdieping te bereiken in je vaardigheden.

Samenwerken en van elkaar leren, maar zeker ook gezelligheid zijn de trefwoorden van deze groep.

De groep komt de 1e en 3e dinsdag van de maand samen.

Foto’s Algemeen 1

ijsbloemen

Meestoof

Drimmelen

Fort Sabina

Stek Breda