Algemeen 2

Algemeen 2

Wij zijn de jongste focusgroep van Fotoclub Moerdijk.

Sinds begin 2017 komen wij als groep onder leiding van coach Ron A.B. bijeeen op elke 2en 4donderdagavond in de maand.

We zijn een groep met wisselende ervaring en kennis en vullen elkaar daarom prima aan.

We bekijken allerlei aspecten van de fotografie, zoals avondfotografie, natuurfotografie, portretfotografie en  het fotograferen van gebouwen.
De naam algemeen is daarom erg toepasselijk.
Gezamenlijk stellen we het programma samen en gaan erop uit. We voeren de gekozen onderwerpen uit en bespreken deze in de groep. Ron helpt ons met zijn advies.
Het bespreken doen we in multifunctioneel centrum “ Trefpunt “ in Zevenbergen.

In een enthousiaste sfeer proberen we onszelf als amateurfotograaf te verbeteren en nieuwe ideeën op te doen maar gezellig samen je hobby uitoefenen is ons uitgangspunt.

Foto’s Algemeen 2

Zevenbergen

Kettingfoto

Ad is gestart met de slee met als commentaar: Laat de winter maar komen

Gert Jan had als commentaar: Ik had van Ad een foto van een slee gekregen. En toen er sneeuw begon te vallen bedacht ik me geen seconde, en ben gelijk naar buiten gegaan. Om een winters plaatje te schieten. Flitser meegenomen om de sneeuw een extra boost te geven. En zo is mijn foto van het winters tafereel tot stand gekomen.

Jeanne had als commentaar:
Ik heb deze gemaakt nadat ik van Gert-Jan de foto uit Klundert kreeg met zijn vestingwerk.
Fietsend heb ik het grootste deel van de Zuiderwaterlinie gedaan en ben nu met de wandelvereniging de wandelversie aan het volgen. We zijn vanwege de Corona-crisis nog maar tot Willemstad gekomen. Deze vesting sprak me aan en ik had het gevoel voort te borduren op het idee van Gert-Jan.

Helma  dacht bij de bunker van Jeanne aan soldaten/oorlog en kwam zo op de militaire begraafplaats.

Mieke had als commentaar: na ontvangst van het doorkijkje op de begraafplaats ben ik op zoek gegaan naar een doorkijkje in de natuur en vond die hier tussen de rietpluimen, ook de wolkenlucht vond ik wel mooi passend.

Ron had als commentaar:
Op de foto van Mieke was het riet het eerste dat me opviel en daarna trokken de wolken mijn aandacht. Denkend over wat ik zou kunnen met riet bedacht ik me dat we verschillende rieten hoeden in huis hebben… maar wat doe je daar dan mee??? Eerst begonnen met 3 verschillende hoeden maar dat kreeg ik niet mooi geschikt. Dichterbij werd het al beter en dat glazen hoofd staat al jaren te wachten naast mijn buro om eens te gebruiken en dit leek me dus een goede gelegenheid. Bij de opstelling merkte ik dat de weerspiegeling van licht ook leuk speelde en naar mijn gevoel mooi refereerde aan de wolken in de foto van Mieke. Hierna een hele serie gemaakt met de 3 verschillende hoeden, verschillende standpunten, lichteffecten en lenzen. Deze vond ik uiteindelijk de mooiste…. Ik ben nu wel erg benieuwd naar de totale serie!

Ruud had als commentaar: Van Ron ontving ik een foto van een mannelijke hoofd met een rieten zomerhoed op zijn hoofd. Het was een kleurenfoto van een transparante etalagepop tegen een zonnige achtergrond. Met mijn foto wilde ik tegenovergestelde bereiken, dus:
Man werd vrouw
Kaal werd met haar
Kleur werd zwart-wit
Buitenopname werd binnenopname
Zonnige achtergrond werd zwart doek

Mattemburgh