Thuisopdrachten

Nu de maatregelen rondom corona weer zijn aangescherpt, merken we dat mensen terughoudender zijn geworden in hun doen en laten. Ook binnen de fotoclub is dat goed merkbaar. Bij uitstapjes worden afspraken gemaakt over vervoer, afstand houden en bepaalde bestemmingen zijn uit den boze i.v.m. het niet kunnen naleven van de regels of vormen een te groot risico. Ook de plenaire avonden worden door sommige leden niet bijgewoond omdat zij zoveel mogelijk contact willen mijden. En fotograferen in één van de zalen van het Trefpunt is door de “anderhalve meter afstand regel” onmogelijk geworden.

In het begin van de coronacrisis was er het wekelijkse foto-onderwerp, waarmee het toch mogelijk was om de camera ter hand te nemen en aan de slag te gaan. Nu het binnen groepsverband toch moeilijker wordt om op stap te gaan, is de tijd aangebroken om dit opnieuw te gaan doen. Elke week een ander onderwerp om te fotograferen, dat je alleen kunt uitvoeren en waarbij je bij wijze van spreken niet ver van huis hoeft. Zo blijven we toch actief zonder risico’s te lopen. Uiteraard is deelname geheel vrijblijvend.